Olvasatlan hozzászólás
Szerző: KFozzy » 2012.06.16. 14:15
Sziasztok!
Tavaly junius ota vagyok gyurus es utoljara januarban jartam Bende dokina - akkor minden rendben volt es nem emlitette, hogy esetleg bezarjak az osztalyt.
A heten probaltam bejelentkezni az egy eves felulvizsgalatomra (mert en ilyen kis szorgalmas vagyok) es tegnap este megdobbenve olvastam Bende doki emailjet az osztaly bezarasarol.
Termeszetesen Balu oldalra vitt az elso utam ma reggel - remeltem hogy a februar vegi tortenesek ota mar elegen felhaborodtunk, hogy legyen valami megoldas.
Szomoruan tapasztaltam, hogy talan 4-5 hozzaszolas volt az egesz temarol.
Hogy lehet hogy tobb ezer gyurus paciensbol mindossze egy maroknyit aggaszt a jelenlegi helyzet??????? Itt mindenki az egeszsegevel (eletevel?) jatszik! Hogy hogy nem talalok errol sokkal futotteb es konstruktiv parbeszedet?
Vagy mar meg is oldodott a helyzet es van valahol egy masik korhaz/magan klinika ahova bejelentkezhetem, ha gondom van a gyurummel? Vagy ha csak egyszeruen meg akarok gyozodni rola, hogy egy ev utan minden rendben?
Tavaly ilyenkor en hosszu tavra koteleztem el magam, es most teljesen meg vagyok love: hogyan tovabb? Ez nem olyasmi amivel egymagamban el lehetek eletem vegeig... Itt muszaj hogy legyen orvosi beavatkozas - meg ha minden jol is megy.
En Londonban elek es rendeszeresen repulok haza a gyurum miatt. A legutobbi allitasom szeptemberben volt - es Bende akkor nagyon jol eltalalta a mennyiseget. Januarban nem is allitott, csak 6 honap utan en akartam tudni, hogy minden rendben van-e. Most viszont ugy erzem ki kene venni egy kis folyadekot - gyomorsav problemak, tul gyakori "felbufoges", stb. Teljesen tanacsatalan vagyok, hogy ezt most hol tudnak nekem megcsinalni!
Olvasom a fenti bejegyzesekben, hogy 3 hely is van Magyarorszagon ahol talan ellatnanak - de nem talaltam igazan reszleteket. Sokakaknak ez talan magatol ertetodik, de en nem tudom melyik 3 korhazrol beszeltek. Valaki beavatna? Esteleg nevekkel es telefonszamokkal, hogy tudjam kivel lehet/kell beszelnem a dologrol az adott korhazban?
Attol tartok a megoldas az lesz, hogy itt UK-ben talaljak egy orvost a jovoben. Sajnos ez elkepesztoen nehez: meg magan klinikak sem vallalnak fel mas altal mutott betegetket es utokezeleseket. Meg akkor sem, ha jo sokat fizetsz erte. Rettegnek "belenyulni" valaki mas munkajaba - meg a vegen oket hibaztatnam valami kesobb felmerulo hibaert.... Szoval ez sem egy jo megoldas. Nem beszelve arrol, hogy sem itt, sem USA-ben nem szokas a "normal" allitasokat bariummal vegezni: csak felfektetnek az asztalra, allitanak, aztan igyal: hallgatjak, hogy gurgulazik-e lefele menet a viz es abbol allapitjak meg hogy eleg szoros-e a gyuru. Bende doki modszere a mindenkori bariummal teljesen elkenyzetetett: a hideg is kiver ha arra gondolok hogy mostantol "vakon" allitanak majd a gyurumon. Ettol fuggetlenul ez meg mindig jobb, mint hogy ne legyen semmilyen utokezelesi lehetosegem.
Ahh, eleg hosszura sikerult ez a bejegyzes, de mentsegemre legyen, hogy teljes sokkban vagyok: mintha magamra hagytak volna nyitott hassal a mutoasztalon....
Egy szo mint szaz: ha valaki bepotyogne ide hogy melyik korhazakban (magan is) es kit kellene keresnem egy allitassal kapcsolatban, azt nagyon megkoszonnem.
Sok szerencset mindenki masnak- kulonosen azoknak, akiket ez az egesz felfordulas meg annyira sem zavar hogy itt elkaromkodjak magukat: ok biztos nagyon komolyan veszik az egesz gyuru-dolgot (persze akik nem PC hasznalok/interntezok azoktol ez uton is elnezest kerek a szemelyeskedesert).