Oldal: 1 / 1

Recept

Elküldve: 2008.01.28. 00:04
Szerző: Zsóka53
Főzelékek:

A főzelékeket vedd ketté,felét paszirozd össze,és keverd össze.
Ne használj lisztet,se tejfölt!!!!
A füszereket tedd bele,hisz az adja meg az Ízt.
Jóétvágyat kiván!
Zsóka

Re: Recept

Elküldve: 2008.01.28. 00:17
Szerző: Zsóka53
Grillezett zöldség köret!

Nyersanyagok:
Sárgarépát ,cukini,gomba,3 szinű kalifornia-paprika,jég-retek és uborka.
Ezt mind karikára vágjuk, és 1evő kanál oliva olajon,de legjobb a vaj,meg dintszeljük.
Grillezett zöldség füszerrel ízesitem pici só
Így is kitünő! ÉS NEM HIZLAL!! Köretnek is fogyasztható!

Re: Recept

Elküldve: 2008.01.28. 20:46
Szerző: kisa622
Kínai:[/b :ugeek: ]
- Csirkemellet vékony szeletekre, majd falatokra vágom.
- Meglocsolom pici vízzel és megszórom keményítővel. Forró (kevés) olajon megpirítom.
- Hozzáadok vékonyra felcsíkozott (gyufaszálra) sárgarépát(béta-karotin, szem, köröm), majd öt
perc múlva a falatokra vágott piros- és fehérkáposztát (szelénben nagyon gazdag, rák és gyulladás
ellen jó), vöröshagymát (baktériumölő).
(Ez az alap. De lehet bármilyen zöldséget tenni bele, amit szeretsz.)
- Meglocsolom szójaszósszal, balzsam- vagy borecettel, ha kell kicsit sózom, borsozom.
- Szórok rá kakukkfüvet, koriandert. (vagy kínai ötfűszerkeveréket)
- Párcsepp édesítőszert (ha édesen szereted)
Az egészet 10 percig főzöm (hogy a zöldség még ress legyen!
Laktató, nagyon egészséges és fogyós!!! Jó étvágyat! :lol:

Re: Recept

Elküldve: 2008.01.28. 20:55
Szerző: kisa622
Túrókrém: :)

Tehéntúrót elkeverek édesítőszerrel, reszelt citromhéjjal, pár csepp vanília aromával.
Tehetsz bele 1 kanál tejfölt, idény gyümölcsöt apróra vágva.

Laktat, finom és nem hízlal, mégis édeset ettél. ;)

Re: Recept

Elküldve: 2008.03.12. 02:27
Szerző: kisa622
Hát ez a téma hamvába holt, úgy látom. Zsóka, azt mondtad jösz a talira. Nem voltál.

Re: Recept

Elküldve: 2008.08.03. 21:41
Szerző: kisa622
UBORKALEVES

2 kígyóuborka, 2 ek szűz olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss kapor, 1 zöldségleves kocka, bors, só, 1 pohár tejföl/kefír, fél citrom leve, 3 ek. liszt.

Az apróra vágott fokhagymát, a forró olajon megfonnyasztom. Hozzáadom a meghámozott és apróra vágott uborkát és párolom 5 percig. Ízesítem a leveskockával, só, bors, kaporral. Felengedem annyi vízzel, hogy bőven ellepje és pár percig főzöm. Hidegvízzel elkevert liszttel behabarom. Bele a simára kevert tejfölt és jól felforralom. Hozzáadom a citrom levét. Botmixerrel pürésítem és jó hidegre hűtöm.

Hagyhatsz benne pár szem uborka kockát rágni, ha akarod. Tálaláskor friss kaporral megszórom. Isteni, savanyú kovászos uborka ízú és jó hideg. Na és alig van benne kalória! :D

Nekem ez a kedvenc nyári levesem. Próbáld ki Te is! Nem bánod meg!